Τι Χρώμα να Βάψω την Κρεβατοκάμαρα μου;

Η κρεβατοκάμαρα αποτελεί  για όλους μας το προσωπικό μας καταφύγιο. Είναι το δωμάτιο στο οποίο κρυβόμαστε μετά από μια γεμάτη μέρα. Αποτελεί τον χώρο οικειότητας, χαλάρωσης και ξεκούρασης. Το χρώμα σε αυτόν το χώρο είναι αρκούντως σημαντικό καθώς είναι κοινή επιθυμία όλων μας το χρώμα της «φωλιάς» μας να συμπληρώνει την προσωπικότητά μας και να μας ηρεμεί. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά παρακάτω σε κάποια βασικά χρώματα.

Το αρμονικό μπλε

τι χρώμα να βάψω την κρεβατοκάμαρα

Η ασφαλής και σίγουρη επιλογή. Το μπλε, σε κάθε του απόχρωση, είναι μία κλασική επιλογή για κρεβατοκάμαρα. Από τα πιο απλά στα πιο δυναμικά μπλε, ο χώρος μας δείχνει πάντα καλαίσθητος και αρμονικός.

Το χαλαρωτικό πράσινο

Το χρώμα της φύσης, το χρώμα του τοπίου, το χρώμα που μας έρχεται πρώτο στο νου όταν σκεφτόμαστε φυσική χαλάρωση. Οι επιλογές πρασίνου είναι αναρίθμητες, παρόλα αυτά υπάρχουν ένας – δύο κανόνες επιλογής. Προτιμήστε τα ανοιχτά πράσινα όπως το πράσινο του φασκόμηλου σαν μία κλασική επιλογή καθώς αποτελούν κομψές και ήρεμες αποχρώσεις. Για τους πιο μοντέρνους, η επιλογή του πετρόλ θα γεμίσει το χώρο, δεν θα απογοητεύσει και θα τραβάει θετικά το μάτι.

Τα ήρεμα μοβ και ροζ

τι χρώμα να βάψω την κρεβατοκάμαρα

Αν υπάρχουν δύο  αποχρώσεις που χαρακτηρίζονται από ηρεμία αυτές είναι το ροζ και το μοβ. Τα δύο αυτά χρώματα έρχονται και κουμπώνουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου και την αναδεικνύουν. Προτιμώνται σε χώρους με πιο έντονα χρώματα στα έπιπλα. Έτσι ισορροπεί η ένταση στο μάτι μας και δεν κουράζει μακροπρόθεσμα.

Συνδυασμοί χρωμάτων

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε την πολυχρωμία. Σε ένα υπνοδωμάτιο είναι πολύ συχνό το να το χρωματίζουμε με ένα χρώμα – βάση και να το συνδυάζουμε με ένα πιο έντονο χρώμα. Ειδικά δε, αν στο δωμάτιο υπάρχουν έπιπλα με ουδέτερα χρώματα. Τότε, ο συνδυασμός δύο ή περισσότερων χρωμάτων, αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας και να αναδείξουμε το χώρο μας. Ας δούμε κάποιους ενδιαφέροντες συνδυασμούς.

Λευκό με απαλό γκρι

Ο πιο διαχρονικός και φωτεινός συνδυασμός που μπορείτε να επιλέξετε. Προτιμάται σε χώρους με πιο έντονη, χρωματικά, επίπλωση. Είναι ένας ασφαλής και σίγουρα ταιριαστός συνδυασμός αν θέλουμε να αναδείξουμε τη διακόσμηση του χώρου χωρίς να κουράζουμε.

Μοβ με γκρι

Εδώ μιλάμε για ένα συνδυασμό που σαν πρώτο στόχο είναι να δείχνει κομψός. Το μοβ αποτελεί μια μοντέρνα επιλογή η οποία στις πιο απαλές αποχρώσεις του, π.χ. λεβάντα, προσφέρει μια ήρεμη νότα στο χώρο. Ο συνδυασμός του με το, πάντα διακριτικό, γκρι είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει εντελώς την οπτική μας για την κρεβατοκάμαρά μας.

Μαύρο με γκρι

τι χρώμα να βάψω την κρεβατοκάμαρα

 Μόνο στο διάβασμα της λέξης μαύρο, κάποιοι θα δυσανασχετήσουν, παρόλα αυτά, ο συνδυασμός είναι τουλάχιστον τολμηρός και μοντέρνος ενώ ενδείκνυται για χώρους που θέλουν να πετύχουν μια πιο βιομηχανική νότα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε το φωτισμό του χώρου καθώς επίσης και την επίπλωση. Η επίπλωση θα πρέπει να είναι  διακριτική και να μη «φορτώνει» επιπλέον στο χώρο καθώς το μαύρο θα μας κουράσει και θα το βαρεθούμε γρήγορα.

Τα παραπάνω είναι ιδέες για να σε βοηθήσουν να κάνεις συνδυασμούς χρωμάτων και επίπλων, αλλά το πιο βασικό είναι να επιλέξεις ένα χρώμα που θα σε ηρεμεί και θα σου χαρίζει τη γαλήνη και την αίσθηση της φωλιάς. Άλλωστε το υπνοδωμάτιο είναι το πιο βασικό δωμάτιο για το κλείσιμο και το ξεκίνημα της μέρας σου.