Τι Χρώμα να Βάψω την Κουζίνα και το Μπάνιο μου;

Τι χρώμα να βάψω την κουζίνα και το μπάνιο μου

Ένα βασικό, και κοινό χαρακτηριστικό της κουζίνας και του μπάνιου στα σπίτια όλων μας, είναι ότι αποτελούν τα πιο συχνά χρησιμοποιήσιμα δωμάτια της καθημερινότητάς μας. Ταυτόχρονα αποτελούν τα δωμάτια με τα υψηλότερα ποσοστά υγρασίας μέσα στο σπίτι. Κατά συνέπεια η ανάγκη τακτικού καθαρισμού έρχεται να «συμβάλει» με τη σειρά του στο φαινόμενο εμφάνισης μούχλας και καταπόνησης – φθοράς του χρώματος. Αν λοιπόν αναρωτιέστε «τι χρώμα να βάψω την κουζίνα και το μπάνιο μου;» παρακαλούμε συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Θα βρείτε την απάντηση μαζί με συγκεκριμένες λύσεις που θα σας βοηθήσουν.

Γιατί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά την επιλογή χρώματος κουζίνας και μπάνιου;

Η καταστροφή του χρώματος λόγω υγρασίας συμβάλει στη δημιουργία ιδανικών συνθηκών για την ανάπτυξη μούχλας. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Η μούχλα στον χώρο δεν είναι απλά μία, αισθητικά, δυσάρεστη πραγματικότητα. Η μούχλα είναι ένας ζωντανός μικροοργανισμός ο οποίος σε μεγάλες συγκεντρώσεις ελευθερώνεται στον αέρα και δημιουργεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Άρα το να επιλέξουμε ένα χρώμα κουζίνας και μπάνιου που βοηθά στην αποφυγή αυτού του φαινομένου είναι μια απόφαση που προφυλάσσει την υγεία τη δική μας και της οικογένειάς μας.

Πώς να βάψω το μπάνιο και την κουζίνα μου;

Τι χρώμα να βάψω την κουζίνα και το μπάνιο μου;

Ιδανικά, το χρώμα για την κουζίνα και το μπάνιο θα πρέπει να είναι αντιμουχλικό. Αυτό σημαίνει ότι, από το εργοστάσιο παραγωγής, τα χρώματα αυτά διαθέτουν τα απαραίτητα συστατικά που ενισχύουν την αντοχή τους και δεν αναπτύσσεται μούχλα στην επιφάνειά τους. Πρόκειται για πλαστικά, οικολογικά χρώματα που εγγυώνται ότι, αν εφαρμοστούν σωστά, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο της μούχλας ενώ ταυτόχρονα έχετε την δυνατότητα να τα πλένεται όσο συχνά επιθυμείτε. 

Παράλληλα, μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα χρωματοπωλεία τα οποία διαθέτουν ξεχωριστά το αντιμουχλικό υγρό και έχουν την εμπειρία και τη δυνατότητα να το εφαρμόσουν σε άλλα υλικά πέρα από το τυπικό πλαστικό χρώμα. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να επιλέξουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πλαστικό ή ακρυλικό χρώμα και σε όποια ποιότητα επιθυμούμε.

Πως εξοικονομώ χρήματα από την επιλογή χρώματος κουζίνας και μπάνιου;

Τα αντιμουχλικά χρώματα τείνουν να είναι ελαφρώς ακριβότερα από το πρώτης ποιότητας πλαστικό χρώμα της εκάστοτε εταιρίας (περίπου 10% – 15%). Αν επιλέξουμε αυτά τότε γλυτώνουμε την επαναβαφή του χώρου σε διάστημα λίγων μηνών έως και 2 χρόνων (ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο, πόσο καλά αερίζεται κ.λπ.).

Σε περίπτωση που στραφούμε στην λύση της δημιουργίας αντιμουχλικού χρώματος σε εξειδικευμένο και αξιόπιστο χρωματοπωλείο τότε, πέρα από τις περισσότερες επιλογές που διαθέτουμε, έχουμε μηδενίσει τη διαφορά κόστους μεταξύ απλού και αντιμουχλικού χρώματος. Κατά συνέπεια, μακροπρόθεσμα κερδίζουμε χρήματα από επισκευές ζημιών που μπορεί να εμφανιστούν. Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται η επιλογή χρωμάτων που προσφέρουν την δυνατότητα συχνού πλυσίματος και δεν αλλοιώνονται με το χρόνο. Επιπλέον, αν επιλέξουμε τέτοιου είδους χρώματα κουζίνας και μπάνιου, έχουμε πολλές περισσότερες επιλογές χρωματισμού τους σε αντίθεση με το έτοιμο αντιμουχλικό χρώμα που μας περιορίζει σε μία πιο μικρή χρωματική παλέτα.