Γνωρίστε την Κόλλα Πλακιδίων & τις Χρήσεις της

Όταν σκεφτόμαστε κόλλα πλακιδίων μοιραία μας έρχεται στο μυαλό η κλασική της χρήση. Δηλαδή, αυτή της τοποθέτησης πλακιδίων και μόνο. Παρόλα αυτά, λόγω της ευχρηστίας της, η κόλλα πλακιδίων μπορεί να προσφέρει και άλλες λύσεις που δεν έχουμε φανταστεί. Όσα θα αναφέρουμε παρακάτω απευθύνονται  κατά κύριο λόγο για χρήση από ερασιτέχνες οι οποίοι θέλουν μια σίγουρη και εύκολη λύση σε μικροπροβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στο σπίτι τους.

Οι χρήσεις της κόλλας πλακιδίων είναι πολλές και ενδιαφέρουσες

Η κόλλα πλακιδίων ως σοβάς!

Κι όμως. Η κόλλα πλακιδίων μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει το σοβά. Όχι σε ολόκληρη την επιφάνεια ενός έργου καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν μία ακριβή επιλογή αλλά σε μικροζημιές που μπορεί να προκύψουν στην τοιχοποιία του σπιτιού. Η κόλλα πλακιδίων, όταν αναμειχθεί με νερό δημιουργεί μια εύπλαστη πάστα η οποία κολλά σε επιφάνειες, γεμίζει κενά και οπές χωρίς να υποχωρεί από τη θέση της. Αυτή της η ιδιότητα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον ερασιτέχνη να διορθώνει βλάβες χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη γνώση ή τεχνική.

Η κόλλα πλακιδίων ως υλικό αλλαγής επιφανειών.

Φανταστείτε ένα παλιό τοίχο, από εκείνους του ανάγλυφους η τεχνική των οποίων στη γλώσσα των οικοδόμων λέγεται πεταχτός σοβάς. Στη σημερινή εποχή τέτοιες διακοσμήσεις σε τοίχους δεν είναι διαδεδομένες. Πρώτον, γιατί έχουν βγει εντελώς από τη μόδα και δεύτερον γιατί με τους ρύπους της ατμόσφαιρας λερώνονται και το καθάρισμά τους είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά αν βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο. Η λύση που προσφέρει η κόλλα πλακιδίων είναι ότι γλιτώνουμε το ξύσιμο – γκρέμισμα του παλιού πεταχτού σοβά «στοκάροντας» με αυτή πάνω από  αυτόν. Συνεπώς, με την κόλλα πλακιδίων μπορούμε να ανανεώσουμε ένα χώρο γρήγορα και εύκολα δημιουργώντας σύγχρονες επιφάνειες όμορφες και πρακτικές.

Η κόλλα πλακιδίων ως υλικό διακόσμησης.

Λόγω των ιδιοτήτων της κόλλας έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ανάγλυφα διακοσμητικά στους τοίχους ή σε καλούπια ανάλογα με τις ανάγκες μας. Το στέγνωμα της κόλλας δεν είναι τόσο άμεσο όπως αυτό του γύψου συνεπώς δίνεται η δυνατότητα σε λιγότερο έμπειρα χέρια να πειραματιστούν με χειροτεχνίες και ιδέες διακόσμησης του σπιτιού.

Βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κόλλες πλακιδίων στο κατάστημά μας GS Painting Solutions στο Δάσος Χαϊδαρίου (Λ. Αθηνών 312)