Πώς θα Καθαρίσω τα Πλακάκια στο Σπίτι μου;

Τα πλακάκια στο σπίτι μας, εάν συντηρούνται και καθαρίζονται σωστά, δίνουν λάμψη στο χώρο και είναι ένα πρώτο δείγμα καθαριότητας . Παρόλα αυτά τα δάπεδα του σπιτιού καταπονούνται καθημερινά και παρά το τακτικό καθάρισμα, χάνουν τη λάμψη τους ενώ οι αρμοί είναι τα σημεία που συγκεντρώνουν πολύ εύκολα τη βρωμιά λόγω των πόρων που διαθέτουν. Σε περίπτωση δε που προβούμε σε κάποια ανακαίνιση, τα οικοδομικά υλικά, τα χρώματα και τα λοιπά υλικά θα λερώσουν τα πλακάκια και μετά το καθάρισμα και η επαναφορά στην πρότερη κατάστασή τους δυσκολεύει αισθητά. Πώς γίνεται λοιπον ο καθαρισμός των πλακιδίων με τον καλύτερο τρόπο;

Καθάρισμα πλακιδίων μπάνιου και κουζίνας

Πως καθαρίζω τις δύσκολες βρωμιές από τα πλακάκια μου;

Σε αυτό το κείμενο δεν έχουμε συμβουλές για το πώς θα καθαρίσετε τα πλακάκια σας με οικιακά υλικά. Δυστυχώς κάποια προβλήματα λύνονται με την τεχνολογία που έχουμε στα χέρια μας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα καθαριστικά που είναι εστιασμένα στo καθάρισμα πλακιδίων. Αυτά υλικά είναι σχεδιασμένα να εισχωρούν στη βρωμιά, να την «ξεκολλούν» από την επιφάνεια του πλακιδίου και να την απομακρύνουν. Αυτά τα σκευάσματα λειτουργούν ως εξής:

-Ρίχνουμε το υλικό ως έχει στην επιφάνεια των πλακιδίων.

-Το αφήνουμε να δράσει για περίπου 2 λεπτά

-Τρίβουμε με μία σκούπα αν χρειάζεται  ξεπλένοντας με νερό. Για τους αρμούς συστήνεται το τρίψιμο με μία παλιά οδοντόβουρτσα.

Καθαρισμός πλακιδίων σε πάτωμα οικίας μετά από ανακαίνιση

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα αυτά τα προϊόντα είναι καυστικά. Συνεπώς, εφαρμόζουμε πάντα με γάντια ενώ καλό θα ήταν πριν την εφαρμογή στην επιφάνειά μας να δοκιμάζουμε τα καθαριστικά σε ένα κρυφό σημείο ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν επηρεάζουν τα πλακάκια μας.

Καθάρισμα πλακιδίων σε κάθετη επιφάνεια

Καθάρισμα πλακιδίων σε κάθετη επιφάνεια

Όπως προαναφέραμε, τα πλακάκια τα καθαρίσουμε εφαρμόζοντας το καθαριστικό και αφήνοντάς το να δράσει για 2 λεπτά. Συνεπώς, είναι σημαντικό, τα πλακάκια, να παραμένουν βρεγμένα με αυτό. Στην περίπτωση που θέλουμε να καθαρίσουμε πλακάκια τοίχου τότε ρίχνουμε το καθαριστικό σε ένα δοχείο ψεκασμού και εφαρμόζουμε σε όλη την επιφάνεια ενώ φροντίζουμε να επαναλαμβάνουμε τον ψεκασμό συνεχόμενα για 2 λεπτά. Έτσι το υλικό μένει πάνω στην επιφάνεια και έχει την ίδια επίδραση καθαρισμού. Σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται η εφαρμογή του υλικού με γάντια ΚΑΙ μάσκα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τη γκάμα καθαριστικών μας στο κατάστημά μας G.S. Painting Solutions στην Λ. Αθηνών 312 στο Δάσος Χαϊδαρίου και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα στη διεύθυνση www.gsps.gr