Το Καλύτερο Καθαριστικό για τα Λίπη Μόλις Έφτασε!

Η Κυριακή φτάνει και όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα, επικρατεί ο άγραφος νόμος του ψησίματος. Φούρνοι, ψησταριές και μπάρμπεκιου παίρνουν φωτιά ετοιμάζοντας τα πατροπαράδοτα εδέσματα που χαρακτηρίζουν αυτή τη μέρα. Όταν όμως το φαγοπότι τελειώνει, αυτό που παραμένει είναι ο βραχνάς του καθαρίσματος των σκευών. Σχάρες, ταψιά και φούρνοι διακοσμούνται πλέον με πολύ, μα πάρα πολύ, καμένο λίπος. Λίπος το οποίο πρέπει να αφαιρέσουμε, τις περισσότερες φορές, με πολύ κόπο. Παρακάτω θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διώξουμε από τα σκεύη μας αυτούς τους δυσάρεστους, ομολογουμένως, λεκέδες και το καλύτερο καθαριστικό για λίπη που κυκλοφορεί στην αγορά.

All time classic μούλιασμα

Το μούλιασμα, κατά προτίμηση σε ζεστό νερό, βοηθά κατά πολύ στο να μαλακώσει το λίπος και να μας επιτρέψει να το καθαρίσουμε χωρίς να παιδευτούμε για ώρα με τρίψιμο. Μια επιλογή που λειτουργεί είναι να ενισχύσουμε το νερό με απορρυπαντικό πιάτων και ξίδι. Σε αυτή την περίπτωση γλιτώνουμε λιγάκι τρίψιμο και χρόνο.

Το μαγικό δίδυμο Ξίδι – Σόδα

Εδώ μιλάμε για ένα σπιτικό γιατροσόφι που λύνει πολλά θέματα μέσα στο νοικοκυριό. Η διάλυση των λιπών είναι μία από αυτή. Βάζουμε σε ένα δοχείο ξίδι με σόδα σε αναλογία 3 προς 1 βουλιάζουμε το λερωμένο σκεύος και αφήνουμε να δράσει. Και σε αυτή την περίπτωση γλιτώνουμε χρόνο στο καθάρισμα καθώς ο συνδυασμός ξίδι – σόδα εισβάλει στο καμένο λίπος και το αποκολλά από την επιφάνεια στου σκεύους.

Το καλύτερο δυνατό καθαριστικό για λίπη

Οι παραπάνω λύσεις σίγουρα δουλεύουν αλλά το βασικό τους μειονέκτημα είναι ο χώρος. Το μούλιασμα για μεγάλα σκεύη είναι πολύ δύσκολο σε ένα σύγχρονο σπίτι. Σκεφτείτε να χρειαστείτε να μουλιάσετε μία ολόκληρη σχάρα από ένα μπάρμπεκιου. Σήμερα κυκλοφορούν στην αγορά ειδικά καθαριστικά που διασπούν το λίπος και  δεν απαιτούν καν τρίψιμο. Συνήθως έρχονται σε μορφή σπρέι και όπου μετά το ψέκασμα της επιφάνειας  ξεπλένουμε με νερό…. Και έτοιμο. Τόσο απλά. Μάλιστα κάποια από τα προϊόντα αυτά είναι κατάλληλα για κάθε επιφάνεια όπου μπορεί να έχει πέσει λίπος από μαγείρεμα όπως π.χ πλακάκια, ανοξείδωτες επιφάνειες κ.λπ.

καθαριστικό για λίπη davos grillex

Βρείτε εξειδικευμένες λύσεις σχετικά με το καθάρισμα του σπιτιού σας στο κατάστημά μας G.S. Painting Solutions στην Λ. Αθηνών 312 στο Δάσος Χαϊδαρίου.