Πώς Μπορείτε να Βάψετε τα Πλακάκια στην Κουζίνα & το Μπάνιο;

Ας είμαστε ειλικρινείς τα πλακάκια του σπιτιού μας είναι το τελευταίο κομμάτι  του χώρου μας που ανακαινίζουμε. Και αυτό γιατί η διαδικασία, η ακαταστασία και σε τελική ανάλυση, το κόστος της διαδικασίας είναι παράγοντες που αποτρεπτικοί στο να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο. Τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την αύξηση των επιλογών σε υλικά κατασκευών, έγινε της μόδας η λύση του βαψίματος των πλακιδίων. Αλλά πόσο αποτελεσματική και ανθεκτική στο χρόνο είναι μία τέτοια μέθοδος; Παρακάτω θα εξετάσουμε τις επιλογές μας προκειμένου να πετύχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν αναφερόμαστε στο βάψιμο πλακιδίων εννοούμε το βάψιμο πλακιδίων στον τοίχο και όχι στο πάτωμα όπου η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη. Θα αναφερθούμε σχετικά με το βάψιμο των πλακιδίων πατώματος παρακάτω.

Ποιες είναι οι μέθοδοι που υπάρχουν;

Η δυσκολία που προκύπτει από το βάψιμο των πλακιδίων έγκειται στο γεγονός ότι το πλακάκι δεν έχει πόρους για να μπορέσει η μπογιά να δέσει σωστά με την επιφάνειά του.  Για το βάψιμο των πλακιδίων έχουν δημιουργηθεί διάφορες μέθοδοι τις τελευταίες δεκαετίες.

Η πρώτη και πιο διαδεδομένη μέθοδος είναι η βαφή με χρώμα δύο συστατικών. Τα χρώματα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των εποξικών χρωμάτων. Αυτού του είδους τα χρώματα απαιτούν την ενίσχυση με ειδικό, διάφανο, καταλύτη ο οποίος στεγνώνει το χρώμα και του δίνει μία κάποια ελαστικότητα. Σε αυτή τη μέθοδο δεν απαιτείται αστάρι ενώ το χρώμα δείχνει να έχει μία πολύ καλή αντοχή στο χρόνο. Αυτή η περίπτωση αποτελεί και τη βέλτιστη λύση αν θέλετε να βάψετε και το πάτωμά σας.

Η δεύτερη μέθοδος είναι το πέρασμα των πλακιδίων με σμάλτο νερού. Το υλικό αυτό εφαρμόζεται χωρίς την προσθήκη ασταριού και είναι η πλέον γρήγορη λύση για την ανανέωση των πλακιδίων τοίχου στην κουζίνα και το μπάνιο. Έχει πολύ καλή αντοχή στην καταπόνηση και το καθάρισμα, αλλά δεν είναι κατάλληλη επιλογή για το πάτωμα.

Η τρίτη και τελευταία επιλογή είναι να παρακάμψουμε το χρώμα πλακιδίων και αν επενδύσουμε σε ένα βερνίκι νερού το οποίο έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει σε οποιαδήποτε λεία και δύσκολη επιφάνεια (γυαλί, αλουμίνιο, πλακάκι, χαλκός κλπ), δίνοντας τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε ότι χρώμα επιθυμούμε.  Σε αυτή την περίπτωση κάνουμε μία οικολογική και εύχρηστη επιλογή καθώς δουλεύουμε με όποιο υλικό επιθυμούμε και έχουμε συνηθίσει. Είναι η ιδανική επιλογή για την περίπτωση που η εφαρμογή θα γίνει από ερασιτέχνη. 

Και οι τρεις επιλογές που προαναφέραμε αποτελούν αξιόπιστες λύσεις. Κάθε μέθοδος έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου η ανακαίνιση του σπιτιού μας δεν περιορίζεται σε ένα απλό βάψιμο τοίχων αλλά απαιτεί περισσότερα τόσο σε προσωπικό χρόνο όσο και σε χρήμα τότε, η καλύτερη δυνατή επιλογή, είναι να επισκεφτείτε το εξειδικευμένο χρωματοπωλείο μας το οποίο θα σας κατευθύνει ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες

Που θα μας βρείτε;

GS Painting Solutions, Λεωφ. Αθηνών 312, Χαϊδάρι 12462, Τηλ.: 210 581 2111, www.gsps.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *